hu  en  ge  ru

Látnivalók a környéken

Keszthely

A Balaton fővárosa, legfontosabb látnivalói a történelmi belvárosban található Festetics-kastély, amely az ország egyik legszebb barokk kastélya az 1386-ban épült gótikus templom. Ez az ország negyedik legnagyobb - 101 helyiséggel rendelkező -, ugyanakkor legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya. Ma az egész műemlék épülete múzeum.

Balatonederics

A balaton melléki település legfontosabb látnivalója az Afrika - Múzeum, mely a nemrég elhunyt világhírű Afrika-vadász, Dr. Nagy Endre hagyatékát őrzi. Afrikai gyűjtő utakon vett részt és végül Tanzániában telepedett le. Évek múltán az ország legismertebb Vadászati és néprajzi gyüjteményének nagy részét 1984 -ben hozta haza a balatonedericsi családi kúriába, amely azóta múzeumként és szafariparkként működik.

Szigliget

A tapolcai medence délnyugati részén, régen a Balaton szigetét képező 239 m magas vulkanikus hegy tetején állnak az észak-déli irányú, szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos, később külsőtornyos rondellás alsó várral bővített vár maradványai.

Badacsony

Badacsonyt legalább annyian ismerik kiváló borairól, mint a balatoni strandokról, kikötőről. A hegy egyszerre névadója és központi termőterülete hazánk egyik legősibb és leghíresebb borvidékének. Ha Badacsonyban járnak érdemes megtekinteni a Szegedy Róza-ház -at, mely Kisfaludy Sándor és felesége, Szegedy Róza egykori lakhelye volt, valamint az 1750 -es években, neoromán stílusban, bazaltból épült római kori templomot és Kisfaludy présházat.

Tapolca

Természeti ritkaságát, a tavas-barlangot 1902-ben fedezték fel. Érdekességét a benne levő zöldes színű tavak nyújtják, melyeken csónakázni lehet. A barlang meleg páradús levegője jó hatással van a légzőszervi betegségekre.

Sümeg

Sümeg vára a 13. század második felében épült a veszprémi püspökség birtokán. Többször volt ostrom alatt. 1491 -ben Miksa seregei elfoglalják de még ebben az évben Kinizsi Pál vissza foglalja. 1552-ben a török elfoglalja Veszprémet, így a püspökség székhelye Sümeg lett. 1664 -ben a visszavonuló törökök felgyújtották a várost, a tűz a várat is érintette. Kurucoknak fontos támpontja. 1709 -ben a császáriak elfoglalják a várat, majd 1713 elhagyják miután felgyújtották és lerombolták. A Dunántúl egyik legfontosabb vára, ma már étterem is működik itt, a nyári időszakban lovagi tornával szórakoztatják a vendégeket.

Zalaszántó

A falucskáról mindenkinek a buddhista békeszentély, a Sztupa jut eszébe, pedig a XIII. században épült plébániatemplom és XV. Századi román stílusú kápolna is jelentős látnivaló. A környéken több romvár található (Tátika, Rezi).

Balatonszentgyörgy

A település érdekessége a XVIII. században épült Csillagvár, mely csillag alakjáról kapta nevét.

Kis-Balaton

A Balaton elvékonyodó délnyugati csücskében található Magyarország egyik legkülönösebb tája, a Kis-Balaton . Ez a természetvédelmi terület valamikor a tó öble volt, amelyet egy három kilométer széles csatorna kapcsolt a tóhoz, egészen addig, amíg a Zala folyó fokozatosan feltöltötte hordalékával. Így lett a Kis-Balatonból az ország egyik legnagyobb mocsara, amelyből csak egy-egy sziget emelkedik ki. Az 1922-es vízrendezést követően kb. fél négyzetkilométeres víztükör maradt.

Balatonmagyaród

Hévíztől mindössze 35 km -re található Magyarországon őshonos bivaly fajbemutatásának központja. A fogadóépület kiállítása a Kis-Balaton élővilágát mutatja be. Az istállóban a bivalytartás régi eszközei és az állattartásról régi fotók láthatóak. A bivalyokat tavasztól-őszig a bemutatóhelyről induló 1.5 km-es sétaút bejárásával lehet megnézni. A 30 hektáros területen 200 bivaly él. Télen az istállóban láthatók.

Kapcsolat, elérhetőségeink

Vegye fel Velünk a kapcsolatot!

Három a kislány vendégház I.
H-8380 Hévíz, Jókai u. 1.
Recepció minden nap 09.00 - 17.00 között
Tel./Fax: 0036 (83) 343 336
Mobil: 0036 (30) 939 8921
E-mail: 3h1@3hvendeghaz.hu
 
 
 
 

A "Három a kislány" vendégház már 1990 óta szeretettel várja kikapcsolódni és pihenni vágyó kedves vendégeit, mely 2007 januárjában teljes felújításra került. Házunk Hévíz központjában, de mégis csendes, nyugodt helyen, családias környezetben a gyógyfürdőtől 300 m -re található.